Lasten valtakunta kuvina

Lapsuudenkodissamme minulla ja kahdella siskollani oli yhteinen huone siihen asti, että täytin kahdeksan ja muutimme rivitalosta omakotitaloon. Siellä saimme yläkerran kokonaan itsellemme, jossa oli kaksi makuuhuonetta, oma oleskelutila ja suihku meille.

Kylpyhuoneen läpi pääsi kulkemaan huoneesta toiseen ja tuosta ovesta monesti teininä hiippailtiin aamulla toisen huoneeseen miettimään suunnitelmaa, mitä seuraavaksi tehdä kun on suututettu vanhemmat ja puhelimet on takavarikoitu 🙈

Mielestäni oli tosi kiva, että saatiin olla omassa rauhassa yläkerrassa ja halusin nyt omaankin kotiin lapsille hyvät tilat kun siihen oli hyvä mahdollisuus.

Meidän aikuistenkin makuuhuone on vielä ylhäällä, mutta tulevan remontin myötä toivomme, että saisimme yhden makuuhuoneen alas, johon voisimme sitten tulevaisuudessa muuttaa.

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, joista yksi on tällä hetkellä tytön huone, yksi meidän aikuisten makkari ja yksi vieras-/työhuone. Lisäksi ylhäällä on wc, jossa myös suihkukoppi, mutta wc-tilat vaativat vielä remonttia.

Meidän molemmat lapset nukkuu vielä meidän huoneessa, mutta sitten joskus kun Eemelikin nukkuu täydet yöt, saavat molemmat siirtyä tähän tytön huoneeseen nukkumaan. Ja sitten joskus isompina he saavat omat huoneet, mutta luulen että aluksi he viihtyisivät samassa huoneessa.

Tällä hetkellä meidän koko yläkerta on melko tyttömäinen; olin varma, että toinenkin lapsi olisi tyttö ja seinät saisivat olla vaaleanpunaiset🙊 no tuntemus oli väärä ja ei ollutkaan tyttö, mutta eiköhän ne poitsun juna- ja autoradat tänne jossain vaiheessa ilmesty kun hän vähän kasvaa🙈

Yläkerrassa oli ennen männyn värinen lattia, joka maalattiin harmaaksi ja vaikka tämä onkin laminaattia, näyttää se melko paljon lautalattialta. Olisin halunnut tapetoida yhden seinän lastenhuoneesta uudestaan, mutta tytär ei sitten kuitenkaan tästä innostunut niin se ajatus sai sitten ainakin hetkeksi jäädä.

Makuuhuone tulee lapsille nukkumista varten ja leikkihuoneeseen olisi tarkoitus jättää kaikki lelut. Eli luultavasti lelut on pitkin taloa, mutta aina se on kiva ajatella, että ne pysyisi leikkihuoneessa🙊

Tällä hetkellä meillä tosin on yksi ongelma, leikkihuone on yläkerrassa ja tytär ei uskalla olla siellä yksin. Jonkun on aina mentävä mukaan, mutta toivottavasti hän jossain kohtaa suostuisi leikkimään yksin yläkerrassa, ehkä ainakin sitten kun pikkuveli on tarpeeksi vanha menemään mukaan leikkeihin.

Ja vielä tulee päivä kun lapset eivät enää huoli meitä mukaan leikkeihin ja ovat mielellään itsekseen yläkerrassa niin täytyisi osata tästäkin ajasta nauttia🤎

Vaikka ajattelen, että leikkihuone on se paikka, missä ei haittaa vaikka lelut olisivat levällään, huomaan usein leikkihuoneessa ollessani järjesteleväni leluja paikalleen. Tämä on tapa, josta minun pitäisi päästä eroon, ei koko aikaa tarvitse olla kaikki järjestyksessä.

Vaikka tällä hetkellä yksikerroksinen talo olisikin meille helpompi, tulee vielä päivä kun olen tyytyväinen, että lapset saavat rauhassa leikkiä ystäviensä kanssa omassa valtakunnassaan yläkerrassa🤎

🤎Eeva

Jätä kommentti